Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

Протидія домашньому насильству на території Лозно-Олександрівської ОТГ

13 Липня, 2020 р., 11:12
Домашнє насильство це злочин
18 Травня, 2020 р., 14:18
Номер урядової «гарячої лінії» з питань протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству щодо дітей – 15-47.
21 Квітня, 2020 р., 14:49
Шановні мешканці Лозно-Олександрівської громади!
21 Квітня, 2020 р., 08:56
За даними ООН, у зв’язку з пандемією коронавірусу у світі домашнє насильство збільшилося вдвічі. Карантинні заходи, спричинені  COVID-19 збільшують фізичне, психологічне та економічне навантаження на жінок! У всьому світі жінки складають 70% працівників сфери охорони здоров’я  та сектору соціальних послуг і виконують втричі більше неоплачуваної домашньої роботи та догляду за дітьми ніж чоловіки. Запам’ятайте - хатня робота не ділиться на «чоловічу» та «жіночу»! Господарська робота, приготування їжі, прибирання, виховання дітей та догляд за похилими родичами – це спільний обов’язок! Згідно Сімейного кодексу України, жінка та чоловік мають рівні права і обов'язки у сімейних відносинах, шлюбі та сім'ї. Вони мають право розподілити між собою обов'язки в сімї та повинні утверджувати повагу до будь-якої праці, яка робиться в інтересах сім'ї. Усі найважливіші питання життя сім'ї мають вирішуватися подружжям спільно, на засадах рівності. Тож такі обставини як карантин – лише затверджують рівні права та обов’язки сторін! Доречi, систематичні дії, що призводять до погіршення якості життя партнерки/партнера, згідно ст. 126-1 Кримінального Кодексу України, від 11.01.2019р. вважаються злочином! Домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності або погіршення якості життя потерпілої особи, карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.
29 Листопада, 2019 р., 13:02
Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. 
26 Червня, 2019 р., 11:49
Спеціальні заходи з попередження домашнього насильства
26 Червня, 2019 р., 11:13
Відповідно до ст. 1 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» (далі – Закон), домашнім насильством визнаються діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь