Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять…

Дата: 26.04.2020 10:01
Кількість переглядів: 330

Чорнобиль... 26 квітня 1986 року. Це дата, яка потрясла весь світ, приголомшила людей страшним розмахом невідомої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління. Пройшло 34 роки після аварії на Чорнобильській АЕС, але біль не вщухає, тривога не полишає людей, пов’язаних скорботним часом ядерного апокаліпсису. Все людство згадує про ті трагічні події, про тих, хто став на боротьбу з радіаційною стихією. Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

На території Лозно-Олександрівської ОТГ на даний час проживає дев’ять учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС, це: Радченко В. П., Лагутін П.І., Унжаков В.В., Ляшко Т. П., Катрич М.М., Дубовик О.М., Хожила В.С., Слабкий М.Г., Іванов П.М., Судавцов В.Г., всі вони в різний час приймали участь у ліквідації цієї страшної аварії.  Доля повела ліквідаторів наслідків аварії різними шляхами. Одні потрапили за покликом душі, а інших туди привів професійний обов’язок. Їм довелося залишати, на невизначений термін, своїх рідних та близьких людей для того, щоб  врятувати майбутнє покоління від страшної біди.  З одного боку, був тривожний стан, адже ніхто не знав, що це таке, а з іншого боку - була зібраність і готовність виконувати поставлене завдання. У цьому і є героїзм, який подарував життя наступному поколінню і дарує надію сучасному століттю.  Вони тоді ще не знали, що ввійдуть в історію, тому що зараз, їх тодішні вчинки оцінюються як подвиг!  Ліквідатори у надзвичайно складній екстремальній обстановці діяли мужньо, професійно, не шкодуючи свого життя і здоров’я виконували свій службовий і громадянський обов’язок. Всі ми, хто живе сьогодні, щиро їм вдячні за це.

 Шановні ліквідатори! Низький уклін Вам за те, що захистили людство від радіаційного лиха. Ви є справжнім прикладом патріотизму, мужності та самовідданості. Від щирого серця бажаємо вам міцного здоров’я, миру, сімейного затишку, оптимізму, добробуту та благополуччя!

«Чорнобильська катастрофа – це величезна трагедія для всього нашого суспільства і людства в цілому, це втрата людей, які ліквідували цю страшну аварію ціною свого життя.

Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які зупинили розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробили вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Нехай буде вічна пам'ять тим, хто віддав своє життя заради майбутніх поколінь і загинув у нерівній боротьбі з полум'ям, а також помер від хвороб! Ми будемо пам’ятати імена наших земляків-ліквідаторів, яких вже немає серед живих 

26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу. Тож, не треба повторювати помилок. Давайте, всі разом берегти оточуючий світ!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь