Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

ЗВІТ щодо діяльності комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради» за 2019 рік

Дата: 05.02.2020 14:36
Кількість переглядів: 807

В Лозно-Олександрівській об’єднаній територіальній громаді працює 1 комунальна установа "Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради», метою роботи та розвитку якого є забезпечення якісного надання соціальних послуг особам, які потребують та мають право на обслуговування відповідно до Державних стандартів надання соціальних послуг, згідно з Закону України «Про соціальні послуги», постанови КМУ від 29.12.2009 р. № 1417 «Деякі питання діяльності територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та у відповідності до Положення комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради» .
При комунальній установі «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради» працює відділення соціальної допомоги вдома:
У 2019 році соціальними робітниками відділення здійснено 3343 тис. відвідувань та надано 9961 тис. послуг відповідно до Державного стандарту догляду вдома 46 потребуючим особам.
Працівниками відділення надаються послуги з придбання та доставки товарів, газет, медикаментів (за кошти громадян); послуги з приготування їжі; виклик лікаря додому, надання допомоги в госпіталізації, відвідування хворого в лікарні, організація консультацій лікарів; допомога у прибиранні приміщення, пранні білизни, дотриманні особистої гігієни, виконанні різних видів дрібних ремонтних робіт у приміщенні, ремонті одягу та взуття, забезпеченні паливом; допомога в оформленні документів на отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та інших видів соціальної допомоги, внесення платежів; допомога в обробітку присадибних ділянок; інші соціальні послуги.
У 2019 році було утворено «Пункт прокату технічних засобів реабілітації», яким у тимчасове використання на безоплатній основі згідно довідок лікаря надаються інвалідні візки, милиці, тростинки, ходунки. Даним видом соціальних послуг за звітний період скористалися 8 осіб, що мають фізичні вади.
Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради», у межах своїх повноважень, згідно «Положення про надання платних соціальних послуг» затвердженого рішенням виконавчого комітету Лозно-Олександрівської селищної ради» від 11.04.2019 року № 3, може надавати соціальні послуги на платній основі, проте звернень за 2019 рік не надходило.
Загальна чисельність штату працівників комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради», згідно із штатним розписом, складає 9 одиниць, з їх числа:
- керівний склад - 2 одиниці (директор та головний бухгалтер);
- працівники відділення соціальної допомоги вдома – 7 одиниць (соціальні робітники).
Соціальні робітники, відділення соціальної допомоги вдома брали участь у різного типу семінарах, тренінгах та заходах з метою підвищення кваліфікації, обізнаності в напрямках соціального захисту населення.
Працівники Центру протягом року залучалися до роботи з різними організаціями, в тому числі міжнародними, серед них:
- Програма ООН із відновлення та розбудови миру;
- Український жіночий фонд;
- ООН жінки;
- Українська фундація громадського здоров’я тощо
За результатами конкурсного відбору комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради» стала учасником проекту «Розвиток соціальної згуртованості в Україні шляхом посилення регіонального та місцевого соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та інших осіб, які постраждали від конфлікту».
В рамках проекту плануються наступні активності:
- Тренінги щодо застосування конфліктно-чутливого підходу у діяльності та при прийнятті рішень працівниками ОТГ, а також щодо соціальної згуртованості в громадах і потреб населення, що постраждало внаслідок конфлікту.
- Спільні заходи з Департаментом соціального захисту, місцевими органами влади та неурядовими організаціями.
- Тренінги з вивчення методології проведення оцінки потреб надання соціальних послуг в межах ОТГ.
- Проведення оцінки потреб мешканців/ок громади у соціальних послугах з методичною та менторською підтримкою експертів/ок програми.
- Розробка та/або оновлення соціальних паспортів ОТГ, на основі результатів оцінки потреб та за експертної підтримки фахівців/чинь програми щодо стандартів захисту прав і свобод людини, консультацій щодо налагодження відносин з місцевими органами влади та локальними партнерами, рекомендацій щодо розробки проектів соціальних паспортів громад.
Протягом 2019 року комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради» співпрацювала із громадською організацією «Лозно-Олександрівський Добродій».
Спільно з громадською організацією «Лозно-Олександрівський Добродій» в рамках конкурсу проектів в межах програми малих грантів для підтримки проектів, спрямованих на зміцнення громадської безпеки у цільових громадах Донецької та Луганської областей за підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) вдалося реалізувати проект .
В рамках реалізації проекту «Забезпечення технічними засобами реабілітації пункт прокату комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради»» було придбано:
- Інвалідні візки;
- Ходунки;
- Крісло-туалет з санітарним оснащенням (туалетні стільці);
- Милиці;
- Протипролежневі матраци;
- Палиці.
Придбані засоби реабілітації взято на баланс Центру та надаються в користування всім потребуючим.
З метою відкритості діяльності комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради» та доступності до інформації на офіційному сайті Лозно – Олександрівської громади створено окремий розділ на якому висвітлюються оголошення, новини, останні події діяльності Центру. Крім того діяльність Центру висвітлюється на офіційній сторінці в соціальній мережі «Facebook».
Діяльність комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради» направлена на створення належних умов для вразливих груп населення, зміцнення громадської безпеки, забезпечення належних умов для проживання мешканців ОТГ та сприяє поштовхом до сталого соціального розвитку.
Дякуємо всім за допомогу та тісну співпрацю!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь