Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

Підсумкове засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості Лозно-Олександрівської об’єднаної територіальної громади

Дата: 14.11.2019 09:13
Кількість переглядів: 1170

14 листопада в приміщенні Лозно-Олександрівського Будинку Культури відбулося підсумкове засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості Лозно-Олександрівської об’єднаної територіальної громади.

Окрім учасників робочої групи на зустрічі були присутні спеціаліст з соціальної мобілізації ПРООН Еміль Коренєв, спеціаліст з розвитку громад в рамках програми ПРООН Жанна Чмут, начальник сектору кадрового забезпечення Білокуракинського відділу поліції Олександр Козачок, Лозно-Олександрівський селищний голова Олексій Леонов, спеціалісти відділу освіти, культури, бібліотек, молоді та спорту Лозно-Олександрівської селищної ради, працівники селищної ради, представники Мирненського старостинського округу та активні мешканці громади.

На початку зустрічі начальник сектору кадрового забезпечення Білокуракинського відділу поліції Олександр Козачок звітував перед населенням про проведену роботу на території громади та району в цілому. Під час звітування мова йшла про підбір кандидатів на посаду дільничного офіцера Лозно-Олександрівської ОТГ. В рамках бесіди з селищним головою Олексієм Леоновим розглядалася можливість створення Центру Безпеки на території громади, та можливість розміщення в ньому поліцейської станції, також було розглянуто можливість спільної участі Лозно-Олександрівської громади з відділом поліції в проекті «Безпечне місто» та в проведені спільних інформаційних заходів. Крім того в рамках попередження правопорушень, представник Білокуракинського відділу поліції проінформував присутніх на зустрічі про мобільне шахрайство та навів декілька прикладів шахрайства на території Білокуракинського району.

Після звітування поліції розпочалося обговорення діяльності робочої групи та співпраці з ПРООН.

До всіх присутніх звернувся спеціаліст з соціальної мобілізації ПРООН Еміль Коренєв, який з моменту створення робочої групи допомагав членам робочої групи та місцевим активістам, а також спеціаліст з розвитку громад рамках програми ПРООН Жанна Чмут, представники ПРООН представили всім присутнім плани на подальшу співпрацю в 2020 році та своє бачення подальшого розвитку та напрямку роботи з членами робочої групи, громадськими організаціями та активним мешканцями громади.

В рамках обговорення було підведено  підсумки робочих зустрічей, тренінгів та семінарів, які відвідували активні мешканці громади. Обговорювався створений завдяки співпраці з ПРООН Профіль громади, який на даний час готується до друку, також мова йшла про Громадські Організації які вже створені на території ОТГ та створення яких лише планується. Крім того представниками з ПРООН було представлено проекти та міні-ініціативи, які вдалося реалізувати на території громади завдяки співпраці з ПРООН, а саме:

1. Проект «Освітлення території дитячого майданчика та зони дозвілля селища Мирне» було подано до конкурсу проектів організованого Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) та Громадською організацією «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» в контексті Програми ООН з відновлення та розбудови миру. Проект отримав перемогу.

В рамках проекту було придбано та встановлено 11 вуличних світильників та лампочок до них, загальна вартість проекту складає 64 119 грн. На даний час проект реалізовано.

2. Проект «Забезпечення технічними засобами реабілітації пункт прокату комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради»» було подано до конкурсу проектів організованого Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) та Громадською організацією «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» в контексті Програми ООН з відновлення та розбудови миру. Проект отримав перемогу.

В рамках проекту було відкрито Пункт прокату КУ «Центр надання соціальних послуг Лохно-Олександрівської селищної ради» та придбано 25 одиниць технічних засобів реабілітації:

 - Інвалідні візки;

- Ходунки;

- Крісло-туалет з санітарним оснащенням (туалетні стільці);

- Милиці;

- Протипролежневі матраци;

- Палиці

Загальна вартість проекту складає 38 100 грн. Проект реалізовано, технічні засоби закуплено в повній мірі.

3. Міні-ініциатива «Придбання музичного обладнання для проведення масових культурних заходів у Мирненській ЗОШ І-ІІІ ступенів» було подано до конкурсу міні-проектів організованого Програмою ООН із відновлення та розбудови миру. Міні-проект отримав перемогу.

В рамках проекту планується придбання обладнання для проведення культурних заходів:

  • моторизований екран
  • відео проектор                                                   
  • активна акустична система                           
  • мультимедійна акустична система           
  • мікшерний пульт                                              
  • мікрофонна стійка                             
  • мікрофон                                                                
  • світовий прибор                                               
  • генератор мильних бульбашок                   
  • рідина для мильних бульбашок              
  • гірлянда

Загальна вартість міні-ініциативи складає 57 000 грн. Проект на даний час реалізується.

В цілому представники ПРООН та члени робочої групи відмітили лише позитивні зміни в діяльності як робочої групи Лозно-Олександрівської ОТГ так і Громадських Організації, підвищення їх активності, зростанні та спроможності діяльності для розвитку території ОТГ.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь